Veelgestelde vragen: 5

 

Vraag: Zijn Xtralenzen uit voorraad leverbaar. Zo ja, wat is de levertijd?

Antwoord: Xtralenzen zijn nooit in voorraad, omdat er geen standaardmaat voor de Xtralenzen bestaat; ieder oog heeft namelijk een unieke vorm en elke Xtralens wordt op maat gemaakt.

Alleen in geval van standaardisatie kan een optometrist/opticien een voorraad aanleggen. De meeste opticiens werken met door leveranciers van contactlenzen verstrekte passets; daarbij wordt gebruik gemaakt van een vaste lensdiameter.

Uit onderzoek dat bij Eculens is verricht, is gebleken dat het vooral een juiste doorsnede van de lens is die bijdraagt aan optimaal draagcomfort, omdat dit ervoor zorgt dat de lensrandjes bij het knipperen en andere oogbewegingen niet door de oogleden worden geraakt. Daarom moet voor elk oog afzonderlijk de juiste lensdiameter nauwkeurig worden vastgesteld.

Voor het aanpassen van Xtralenzen worden dan ook speciale metingen verricht, zonder gebruik te maken van een passet. De levertijd van Xtralenzen kan variëren, maar is altijd zo kort mogelijk en kan worden gerealiseerd dankzij het speciaal ontwikkelde Xtralens-aanpasprogramma.

 

 

"Elke Xtralens is uniek!"
© Eculens - Xtralens