Veelgestelde vragen: 3

 

Vraag: Ik heb al verscheidene malen lenzen geprobeerd, maar kreeg altijd problemen. Hoe groot is de kans dat ik de Xtralens wel zal kunnen verdragen?

Antwoord: De kans dat u zonder problemen de Xtralens zult kunnen dragen, is bijzonder groot. Heeft u problemen gehad met harde lenzen, dan had dat waarschijnlijk alles te maken met het draagcomfort; bij de kleine harde lens wordt namelijk bijna altijd hinder ondervonden van de harde lensrandjes, vooral bij knipperen en andere oogbewegingen.

Veel voorkomende problemen met de zachte lenzen zijn – ondanks het draagcomfort - droge ogen, minder scherpte, rode ogen, ontstekingen en vormen van allergische reacties.

Bij de Xtralens is ernaar gestreefd een optimaal draagcomfort te bereiken; de opticiens die de benodigde aanpastechniek voor de Xtralens beheersen, raden ook de beginnende lensdrager aan voor de Xtralens te kiezen. De gewenningsperiode is vrij kort en problemen, zoals die bij de zachte lenzen worden gezien, zullen zich in de meeste gevallen niet voordoen.

 

 

"De Xtralens: korte gewenningsperiode!"
© Eculens - Xtralens