Tips: sport en vakantie

 

 

 

Vanwege hun optimale pasvorm kunt u bij de meeste sporten gewoon uw Xtralenzen dragen, maar het is verstandig dit altijd met uw optometrist of opticien te bespreken.

Bij sporten waar snelheid een grote rol speelt - zoals (water)skiën - worden vaak veiligheidsbrillen gedragen, waardoor uw Xtralenzen extra beschermd zijn.

Bij balsporten moet u er altijd rekening mee houden dat een bal uw oog kan raken. Dus overleg met de optometrist of opticien of het verstandig is bij het beoefenen van dergelijke sporten uw lenzen in te houden.

Beoefent u een vechtsport als boksen, dan moet u zeker het advies van de optische specialist inwinnen.

Zwemmen en de sauna

Wie voor het eerst lenzen draagt, doet er verstandig deze de eerste weken uit te laten als men gaat zwemmen. Bent u eenmaal aan de lenzen gewend, dan zult u ze niet snel meer verliezen. Bij het duiken of onder water zwemmen, moet u uw ogen wel enigszins gesloten houden, zodat de oogleden de lenzen vasthouden en zo de kans op verlies verkleinen.


Ook in de sauna kunt u gewoon uw Xtralenzen dragen, omdat deze zelfs in die vochtige, warme en koude omstandigheden de temperatuur van het lichaam behouden. Neemt u een duik in het afkoelende, koude water van het zwembad van de sauna, houd dan ook de ogen enigszins gesloten.

Vakantie

Wie lenzen draagt en van een zorgeloze vakantie wil genieten, doet er verstandig aan het volgende in te pakken:

- reservelenzen of
- een reservebril (zie ook Brillen)
- het houdertje
- het zuigertje
- voldoende (Xtralens)vloeistof
- de gegevens (sterkte en dergelijke) van uw lenzen
- het telefoonnummer van uw optometrist/opticien

TIP!

Ogen worden door contactlenzen altijd iets gevoeliger voor zonlicht; zeker in de eerste weken. Gaat u in die periode op vakantie, vergeet dan niet een goede zonnebril in te pakken.

 

"De Xtralens en sport en vakantie!"
© Eculens - Xtralens