Tips: opbergen

 

 

 

Elk ogenblik dat u de Xtralenzen niet draagt, moeten deze zich in Xtralensvloeistof in het speciale bijgeleverde houdertje bevinden. Uw optometrist/opticien zal u bij het oefenen met het inzetten en uitnemen van de Xtralenzen ook instructies geven hoe u ze op de juiste manier moet opbergen en verzorgen.

VOLG DEZE INSTRUCTIES EN DE AANWIJZINGEN OP DE VERPAKKING VAN DE XTRALENSVLOEISTOF ALTIJD NAUWKEURIG OP!

Na het uitnemen van de Xtralenzen

De Xtralenzen moeten direct na het uitnemen worden opgeborgen in de Xtralensvloeistof in het speciale houdertje. Let erop dat u de linker- en rechterlens in het juiste vakje doet, want deze hebben hoogstwaarschijnlijk niet dezelfde vorm en sterkte.

Onderhoud van het houdertje

Het houdertje moet elke dag goed worden gereinigd en vervolgens gevuld met nieuwe Xtralensvloeistof. Vermijd overdreven zuinigheid door bijvoorbeeld de oude vloeistof op te vangen en deze na het schoonmaken weer in het houdertje te doen. De Xtralensvloeistof zal direct beginnen met het desinfecteren van de lenzen en resten van stof, vuil en cosmetica zullen worden opgelost.

De Xtralensvloeistof

De Xtralensvloeistof is speciaal samengesteld voor de Xtralenzen, die door een speciaal chemisch proces een extreem glad oppervlak in de vorm van een beschermend laagje hebben gekregen. Er moet uiteraard worden voorkomen dat dit beschermlaagje wordt aangetast. Daarom moet altijd de Xtralensvloeistof worden gebruikt, die niet alleen desinfecteert en reinigt, maar ook het beschermlaagje in stand houdt.

ANDERE REINIGINGSMIDDELEN - OOK CONTACTLENSVLOEISTOFFEN DIE ANDERE COMPONENTEN, BIJVOORBEELD VOOR DE XTRALENZEN ONGESCHIKTE CONSERVEERMIDDELEN BEVATTEN - MOETEN WORDEN VERMEDEN! DEZE KUNNEN HET GLADDE OPPERVLAK VAN DE XTRALENZEN ONHERSTELBAAR BESCHADIGEN!

Waarschuwing!

Het is voorgekomen dat ogen overgevoelig bleken te zijn voor de Xtralensvloeistof. Is dit het geval, neem dan altijd contact op met uw optometrist/opticien.

Koop echter nooit een andere contactlensvloeistof zonder advies in te winnen.

Verder is het belangrijk dat u bij het aanschaffen van de (Xtra)lensvloeistof goed oplet wat de uiterste verkoopdatum (exp. date) is. De fabrikant garandeert slechts tot die datum de kwaliteit van de vloeistof. Mocht u onverhoopt een ongeopende verpakking hebben aangeschaft waarvan de uiterste verkoopdatum is verlopen, geef deze dan terug aan de winkel waar u deze hebt gekocht.

 

 

"De Xtralens: makkelijk op te bergen!"
© Eculens - Xtralens